Amateur Theater Festival Rotterdam

twittericon   facebookicon

Kruimels | De ontmoeting…
Eenakter

image

De ontmoeting tussen God en meneer en mevrouw Schmitt

 Op een dag stonden ze voor hem. Hun vriend.

God, zeiden ze, we zijn je ongelofelijk dankbaar voor wat je voor ons gedaan hebt, dat we mogen zijn in deze wereld die je voor ons geschapen hebt, maar we willen niet meer.

We hebben een plan. We willen problemen. We willen dat er een einde aan komt. 

Aan de eeuwigheid?

Ja.

God slikte.

… 

In 2016 kwam God op aarde kijken.

 In ‘De ontmoeting tussen God en meneer en mevrouw Schmitt’ gaan twee theatergroepen een spannende samenwerking met elkaar aan.

Eerst maakte bewegingstheater Kruimels de voorstelling ‘Meneer en mevrouw Schmitt’. Een voorstelling waarin beweging de leidraad is en die het verhaal vertelt over meneer en mevrouw Schmitt die hun dagen slijten in angst voor de buitenwereld.

Vooraf aan deze voorstelling gaat een monoloog uit het stuk ‘Het neervallen van de Hindenburg en wat daarna gebeurde’ van Koos Terpstra. Deze monoloog vertelt het verhaal van God en de mens. Hoe de mens verlangt naar eindigheid en zich hiermee moedwillig in de problemen stort.

Door beide verhalen samen te voegen en vanuit verschillende disciplines te ensceneren, ontstaat een wonderlijke wederzijdse betekenis met als gevolg een actuele voorstelling waarin geen woord overbodig is.

Regie​​Francien Schraal

Choreografie​Linda van Dijk

Spel​​Yvette Penning

​​Mervyn Nankoe

Dans/spel​Karolien Smulder

​​Wijnand Westerveld

Vrijdag 27 januari
Aanvang: 20.45

Koop Tickets

Coach:

Vormgeving​Jasper Stam