Amateur Theater Festival Rotterdam

twittericon   facebookicon

Nele Mennes | Jury 2017
NIEUWS

image

Singer-songwriter, kleinkunstenaar, actrice, theatermaker en muzikant Nele Mennes (Antwerpen, 1982) studeerde muziektheater aan Codarts.

Nele debuteert met haar magisch-realistisch muziektheater Madelief (regie Kiek Wishaupt), is vocal coach bij o.a. West Side Story en Oh Brother where art thou, en maakt daarna 6 jaar lang met haar groep MTG De meisjes Loos close harmony voorstellingen.

Ondertussen speelt ze in Nederland in de politiek getinte voorstelling In de blonde engel, en neemt ze in Belgie de rol van dochter van Jacques Brel voor haar rekening in Ons moeke was een schoon madam. Daarnaast maakt en speelt ze de kindervoorstelling Bakker Wiebel.

In die periode schrijft Nele ook haar eigen liedrepertoire. Nederlandstalige liedjes, vertellend aan de piano. Daaruit vloeit de voorstelling Naakt, waarmee ze het Utrechts Kleinkunst Festival wint.

Mennes schrijft meer, ook Engelstalig, en maakt werk voor o.a. het muziektheaterstuk Doolhoofd, waarin ze tevens de rol van Ariadne speelt.

Nele is verbonden als theatermaker aan House over Bounderies (BE), zingt bij de Rotterdam Impro Voices en speelt contrabas bij BENZ.

Ze woont en werkt in Rotterdam.

 

www.nelemennes.com