Amateur Theater Festival Rotterdam

twittericon   facebookicon

Young Stage (SKVR) / Backspace
Kleine zaal

image
Info:

Backspace is een energieke voorstelling met dans, muziek, theater en taal. De taal van vijf jongeren die leven in het hier en nu en die ervaren hoe het is als taal het enige middel is om te overleven.

“Als alles weg is en je alleen overblijft, wat dan? Als al het oude is uitgewist. Als je erachter komt dat er niemand meer is, alleen jij… En vier onbekende anderen. Dan blijven alleen de herinneringen. De memorystick in je kop. Herinneringen aan thuis, toen alles nog simpel en overzichtelijk leek. Aan je eerste knuffel, je favoriete boek. Aan het fikkie dat je had gestookt maar dat groter werd dan bedoeld. Herinneringen aan je vader en zijn onovertroffen bami met kip. Herinneringen aan je moeder. Aan een avond met vrienden en de slappe lach die niet meer wil ophouden. Je zou ze willen delen met die onbekende anderen. Maar steeds als je er woorden aan probeert te geven, verliezen de verhalen hun magie. Alsof woorden tekortschieten. Maar als je het dan toch probeert met alle talen die je hebt: je lijf, je stem, je hart en je Rotterdamse lef. Dan ontdek je dat je elkaar kunt meenemen. In verhalen over wie je was en wie je bent en wie je zou willen zijn.

Young Stage is theater. Young Stage is dans. Young Stage is muziek. Young Stage is taal!  Vanuit vier verschillende kunstdisciplines maakt SKVR, met het onderwijsproject Young Stage, schoolvoorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen. Onze voorstellingen gaan over actuele thema’s die herkenbaar zijn en tot de verbeelding spreken. Leerlingen worden door middel van theater, dans, muziek en taal geprikkeld om aan de slag te gaan met één van de kunstdisciplines. Young Stage weet leerlingen te boeien en leert leerlingen hun talenten te ontdekken.

 Regie: Francien Schraal, choreografie: Linda van Dijkspelers: Luciano Winter, Nathaniel Jordan, Richaline Elisa, Nathaniel Kasanmonadi, Selwyn Makatita.

Website: www.skvr.nl 

Young Stage
23 – 11 – 2013 om 15:55 uur
Koop Tickets