Amateur Theater Festival Rotterdam

twittericon   facebookicon

Info

Amateur Theater Festival Rotterdam
Het ATFR is een jaarlijks drukbezocht weekendfestival in november voor amateurtheater. Het ATFR wordt georganiseerd in opdracht van TheaterNetwerk Rotterdam. TNR wil met het ATFR de samenhang en contacten in en rond het Rotterdamse (amateur)theater duurzaam verbreden, versterken en van kwaliteitsimpulsen voorzien.

Het ATFR maakt zich sterk voor een veelzijdige Rotterdamse programmering, aangevuld met voorstellingen uit de regio. Naast 10 groepen die deelnemen aan een wedstrijd en die worden beoordeeld door een vakjury, het publiek en de groepen zelf, is er in de kleine zaal ruimte voor experiment. Talent dat zich al heeft bewezen, aanstormend talent, jong en oud ,dans, muziek, cabaret en theatertalent krijgt de kans om zichzelf te presenteren.

Tijdens het ATFR willen we gezelschappen, spelers, theaterliefhebbers en professionals op verschillende manieren met elkaar in contact brengen. Een verdieping door ontmoeting (bezoek andere theatergroep), verwondering (openbare repetities) en kennisuitwisseling (coaching). We organiseren een reprise voor de 3 beste markantste voorstellingen. Deze vindt niet langer op de zondag in het festivalweekend plaats, maar op een later moment in de Rotterdamse Schouwburg.

info-foto3

Archief:
Wil je het archief bekijken?
- Website 2011
- Website 2010

info-foto2

TheaterNetwerk Rotterdam
TheaterNetwerk Rotterdam, afgekort TNR, is een vereniging en netwerkorganisatie van theatermakers en liefhebbers met als doel het amateurtheater te versterken en verder te ontwikkelen. Uit alles waar TNR de komende jaren voor gaat en staat spat de passie voor amateurtheater. Onze inzet, vooral door de ongeremde hartstocht van meer dan 200 vrijwilligers, richt zich op een breed gebied: onze leden, het complete amateurtheaterveld, de stad Rotterdam en de regio.

TNR biedt amateurtheatermakers via het ATFR ook de kans om op een professioneel podium te spelen. Het ATFR is het festival waarin alle ambities, doelen en doelgroepen van TNR samenkomen: theatermakers, leden van TNR, jongeren, vrijwilligers, ondernemers, vakgenoten, professionals, samenwerkingspartners, buurtbewoners en theaterliefhebbers. Een passievol aanbod voor de stad.

TNR organiseert ook jaarlijks een Monologenfestival en Jongerenfestival. Bovendien voorziet TNR op praktische wijze in één van de grootste behoeften van onze leden: een betaalbaar podium door speelweekenden voor leden in Theater ’t Kapelletje.